SIPA na Palama lišila slobode osobu koje se dovodi u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca

– Lišenju slobode osumnjičenog prethodilo je preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA-e u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, u cilju lociranja i lišenja slobode gore navedenog lica

SARAJEVO (AA) – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području opštine Pale, lišili slobode jedno lice koje se dovodi u vezu sa ubistvom dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dakle, lice se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela “Ubistvo” iz člana 166. stava (4) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se desilo dana 26. oktobra u ulici Geteova bb, opština Novi Grad, Sarajevo, kojom prilikom su smrtno stradala dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Lišenju slobode osumnjičenog prethodilo je preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA-e u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, u cilju lociranja i lišenja slobode gore navedenog lica”, saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon izvršenih pretresa stana, drugih prostorija i pokretnih stavri, lice lišeno slobode predato je u dalju nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pročitajte...