Sisecam Soda Lukavac donirala 100.000 KM zdravstvenom sistemu TK

Društvenu odgovornst u vrijeme pandemije je pokazala i firma iz Lukavca , Soda Sisecam Lukavac  koja je donirala skromnu donaciju u vrijendosti od 100.000 KM zdravstvenom sistemu Tuzlanskog kantona.  Domu zdravlja Lukavac donirano je 30.000 KM  a 70.000 UKC-u Tuzla.

Veliki je značaj ove donacije koju je Sisecam Soda Lukavac uručio za zdravstvo u TK. Kako je ovom prilikom naglašeno, ova donacija omogućit će spašavanje života i zdravlja građana Tuzlanskog kantona. Iz ove kompanije se nadaju da će ova donacija biti makar mali doprinos cjelokupnom trudu kojeg Vlada Tuzlanskog kantona u saradnji sa svim pratećim institucijama ulaže u borbi protiv pandemije.

Ova kompanija u svom proizvodnom procesu provela je sve preporuke zaštite i socijalne distance. Podsjećamo da ova kompanija nije otpustila niti jednog radnika za vrijeme pandemije . Društvenu odgovornost ova kompanija je pokazala i kada je stavila  na raspolaganje lokalnim vlastima , u slučaj potrebe za karantenom,  i njihovu Vilu  u Lukavcu. Prilikom ove posjete kompanija je upoznala Vladu i sa efektima koje pandemija ostavlja  na poslovanje ove kompanije.

Pročitajte...