Sjednica Skupštine TK 11. septembra

U prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona danas je, 3.9.2018.godine, održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona.

Na dnevnom redu sjednice Kolegija je bilo određivanje termina održavanja i prijedloga dnevnog reda naredne redovne sjednice Skupštine. 57. redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona zakazana je za utorak, 11.9.2018. godinea održat će se u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, sa početkom u 9,30 sati.

Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona će na dnevnom redu 57. sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona razamatrati9 tačaka, od kojih 6 prijedloga zakona: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Tuzlanskog kantona; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog kantona; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radio-televiziji Tuzlanskog kantona; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantona, te Informaciju o ostvarenim rezultatima poslovanja privrednih društava iz oblasti industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona za 2017. godinu i dva autentična tumačenja zakona.

 

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona