Sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra rang-listu uspješnih kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Ova tačka dnevnog reda, iako je bilo predviđeno, nije razmatrana na prošloj sjednici Vijeća ministara BiH, 26. aprila.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović je nakon te sjednice kazao novinarima da je izjašnjavanje o ovim imenovanjima planirano za narednu sjednicu.

Pojasnio je da je razlog tome službeni izostanak ministra sigurnosti BiH Dragan Mektić sa sjednice Vijeća ministara BiH.

– To je jedini razlog. Nije u pozadini bilo šta drugo – kazao je tada Šarović.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o raspodjeli i kriterijima za dodjelu grant sredstava za rješavanje problema Roma u oblastima zapošljavanja, zdravstvene zaštite i stambenog zbrinjavanja za 2018. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađu i Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembar 2017. godine;  Informacija o perspektivama za Bosnu i Hercegovinu 2019. – 2021. godinu kao i Informacija o primjeni tarifnih kvota carinske tarife za 2017. godinu za period uvoza od 1. 1. 2017. do 31. 12. 2017. godine.

Pročitajte...