Sjednicu održala Komisija za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK

Komisija za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK podržala je prijedlog Zakona o inspekcijama Tuzlanskog kantona, Informaciju o stanju turističko ugostiteljske djelatnosti na području Tuzlanskog kantona u 2019. godini, te Informaciju o stanju trgovačke djelatnosti u TK u 2019. godini. Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju bolnice „Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica za prošlu godinu nije suvojen.
Prijedlog Zakona o inspekcijama Tuzlanskog kantona članovi Komisije za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK jednoglasno su podržali i uputili u Skupštinsku proceduru.”Ovaj Zakon je od 2018. u nacrtu i evo danas nakon što ga je Vlada TK ponovo razmatrala Komisija za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK jednoglasno su podržali i uputili u skupštinsku proceduru”, izjavio je Bego Gutić, predsjednik Komisija za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK.
Razlozi zbog kojih posršku nije dobio Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju bolnice „Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica za prošlu godinu su prije svega negativan finansijski izvještaj i pokušaj njegovog „friziranja“ kroz prikazivanje vrijednosti kapitala, rečeno je na sjednici.
“S druge strane smatramo da u posljednjih dvije godine u ovoj bolnici se nije vodilo računa o kadrovskoj politici.Narušen je odnos uposlenika, probijena je i sistematizacija, te je u posljednje dvije godine primljen veliki broj uposlenika bez ikakve potrebe”, kazao je Bego Gutić, predsjednik Komisija za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK.
Informacija o stanju turističko ugostiteljske djelatnosti na području Tuzlanskog kantona u 2019. godini, kao i Informacija o stanju trgovačke djelatnosti u TK u 2019. godini dobile su podršku i upućene su Skupštini TK na dalje razmatranje.

Pročitajte...