Sloboda protiv Bosne vraća samopouzdanje

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Sutra će se u Velikoj dvorani tuzlanskog Mejdana od 19 sati i 30 minuta odigrati tradicionalni košarkaški derbi između Slobode i Bosne u okviru 3. kola Lige za prvaka BiH. Ekipa iz Sarajeva u ovaj susret ulazi u boljem raspoloženju sa dvije pobjede, dok će košarkaši Slobode nakon debakla u Mostaru u ovoj utakmici pokušati vratiti samopouzdanje.

Na današnjoj press-konferenciji tuzlanskog kluba, trener Velimir Gašić je rekao da za taj ubjedljiv poraz od Zrinjskog nema opravdanja i pored činjenice da je njegova ekipa ubjedljivo najmlađa u ligi. Sada očekuje reakciju od svojih igrača i da u duelu sa Bosnom potvrde da dosadašnji rezultati nisu bili slučajnost.

Novinarima se obratio i košarkaš Almir Hasandić koji je u ime svih igrača obećao da će dati sve od sebe i uvjeren je da će na kraju slaviti protiv starog rivala.

Današnjoj press-konferenciji je prisustvovao i bivši košarkaš Slobode i ljubimac tuzlanskih navijača Slađan Stojković koji se bori sa teškom bolešću. Došao je u Tuzlu da svom bivšem klubu pruži podršku u sutrašnjem derbiju i da se zahvali gradu, navijačima i klubu na pomoći.

Pored derbija Sloboda – Bosna, kojeg možete u direktnom prijenosu pratiti u našem programu, sutra u okviru 3. kola Lige za prvaka BiH još igraju Kakanj – Igokea (18.00) i Spars – Zrinjski (20.00).

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno