Sloboda startala sa pripremama za novu sezonu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Današnjim okupljanjem na stadionu „Tušanj“ počele su pripreme fudbalera tuzlanske Slobode za novu sezonu.

Na prvoj prozivci se šefu stručnog štaba Gradimiru Crnogorcu odazvalo 26 igrača od kojih su neki na probi, a tu je i nekoliko fudbalera iz omladinskog pogona. Nedostajali su Beganović i Maksimović koji su na okupljanju mlade reprezentacije BiH, dok bi se ekipi sutra trebali priključiti Uzelac i Predragović.

Od novih fudbalera pojavili su se mladi Ermin Kadrić koji je prošao omladinsku školu Slobode a vratio se iz Akademije FK Sarajevo, Alen Kurtalić nekadašnji junior Tuzlaka koji je posljednji angažman imao u Češkoj, 18-godišnji Esmir Hasukić koji je stigao iz gradačačke Zvijezde i bivši fudbaler Željezničara Denis Žerić.

U narednih nekoliko dana radit će se testiranja i ljekarski pregledi, a nakon toga fudbaleri će trenirati dva puta dnevno, na Tušnju i na stadionu u Bukinju.

Prva test utakmica će biti odigrana protiv selekcije igrača Tuzlanskog kantona, a nakon toga će uslijediti pripremne utakmice u Loznici sa istoimenim domaćinom, u Doboj Kaknju protiv Mladosti te u Županji. Nakon ovih utakmica planiran je odlazak na drugi dio priprema.

Već ranije je dogovorena i generalka protiv provratnika u Premijer ligu BiH sarajevskog Olimpika.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno