Slobode lišene tri osobe osumnjičene za krijumčarenje heroina

U okviru akcije kodnog naziva “Solinjanka” izvršeni su pretresi objekata i vozila povezanih sa tri osobe na području Mostara i Gruda, a koje su osumnjičene za organizirano krijumčarenje droge heroin na području BiH i Hrvatske, kao i prodaju na ilegalnom narko-tržištu na području Mostara i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Mostara i Gruda lišili slobode osumnjičene te izvršili pretrese objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Na mjestu događaja su tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koji koordiniraju aktivnosti na terenu.

U združenoj policijskoj akciji sudjeluju SIPA kao nositelj aktivnosti, a potporu pružaju Granična policija BiH, MUP HNK i MUP ZHK.

Akcija je realizirana u okviru istrage u kojoj su prikupljeni dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizirane kriminalne skupine, koja se duži vremenski period bavi međunarodnim krijumčarenjem, nabavkom, skrivanjem i daljom distribucijom heroina na području BiH i Hrvatske.

Također, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni vršili gotovo svakodnevno snabdijevanje drogom heroin, ilegalnog narko-tržišta na području Mostara.

U okviru istrage, ostvarena je značajna suradnja s partnerskim agencijama na području R Hrvatske, s obzirom da je herion krijumčaren i na području Hrvatske.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Nakon lišenja slobode i izvršenih pretresa s ciljem pronalaska opojne droge i drugih dokaza o počinjenim kaznenim djelima, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, navodi se u saopćenju.

(RTVTK/FENA) L.A.

Pročitajte...