Snježne padavine zahvatile Njemačku: Otkazani brojni letovi i nastava u školama u nekoliko područja

– U saopćenju aerodroma u Minhenu navodi se kako je jučer otkazano 130 letova, a danas 15. Također, kašnjenja su zabilježena na 220 njih, a do kašnjenja je dovela činjenica da piste moraju biti očišćene

BERLIN (AA) – Obilne snježne padavine koje su zahvatile Bavarsku, u Njemačkoj, negativno su se odrazile na život ljudi na tom području, javlja Anadolu Agency (AA).

Snježne padavine otežale su odvijanje saobraćaja, a u pojedinim područjima je došlo i do prekida u napajanju električnom energijom.

U saopćenju Željeznica Njemačke navodi se kako su, zbog snježnih padavina otkazane pojedine linije, a na određenima su zabilježena kašnjenja.

Otkazani su i mnogi letovi na aerodromu u Minhenu.

U saopćenju aerodroma se navodi kako je jučer otkazano 130 letova, a danas 15. Također, kašnjenja su zabilježena na 220 njih, a do kašnjenja je dovela činjenica da piste moraju biti očišćene.

Na cestama su zabilježene brojne saobraćaje nesreće, a pojedini putevi su zatvoreni za saobraćaj.

List “Merkur” naveo je kako područja u Starnbergu i Parchimu, zbog oštećenja na vodovima, duže od tri sata nisu imala napajanja električnom energijom.

Ministarstvo obrazovanja Bavarske saopćilo je kako sutra neće biti održana nastava u mnogim školama u  Miesbachu, Traunsteinu i Bad Tolz-Wolfratshausenu, a nastava je otkazana u svim školama u Ostallgaeuu i Lindauu.

Pripadnici snaga sigurnosti Bavarske saopćili su kako je u lavini na Teisenbergu jučer smrtno stradala 20-godišnja žena.

Pročitajte...