Spektakularnim koncertom i paradom okončan Međunarodni festival vojne muzike u Moskvi

Riječ je o najvećoj međunarodnoj kulturnoj manifestaciji koja se već tradicionalno održava u Rusiji, a ove godine je na festivalu učestvovalo 30 orkestara iz 15 zemalja svijeta

MOSKVA (AA) – Jubilarni deseti Međunarodni festival vojne muzike “Soasskaya Tower“ završen je spektakularnom paradom i koncertom na Crvenom trgu u centru ruske prijestolnice Moskve, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o najvećoj međunarodnoj kulturnoj manifestaciji koja se već tradicionalno održava u Rusiji, a ove godine je na festivalu učestvovalo 30 orkestara iz 15 zemalja svijeta.

Hiljade muzičara i performera u proteklih devet dana u centru Moskve zabavljali su stotine hiljada posjetilaca, a manifestacija je “začinjena” i spektakularnim vatrometima.

Ovogodišnje izdanje festivala ponudilo je i bogat program za najmlađe posjetioce koji su mogli da se pobliže upoznaju sa vojnom tradicijom, vještinama jahanja i mješovitim borilačkim vještinama.

Treba napomenuti da su organizatori i ove godine priredili poseban program i za socijalno ugrožene grupe kojima je širom Rusije ranije podijeljeno na desetine hiljada besplatnih ulaznica za manifestaciju.

Pročitajte...