Sporazum o saradnji Ustavnog suda BiH i Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli

Predsjednik Zlatko Knežević, u ime Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i dekan Dževad Mahmutović, u ime Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, potpisali su danas u Tuzli, Sporazum o međusobnoj saradnji. Biće to prilika studentima da se i u praktičnom dijelu upoznaju sa radom najviše sudske instance u našoj zemlji, ali i sucima Ustavnog suda da kroz predavanja prenesu maldima svoja iskustva i znanja.
Sporazumom, kojeg su potpisali predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, uspostavljena je dugoročna saradnja naučnonastavne baze sa najvišom pravosudnom instancom u našoj državi.
U okviru saradnje biće organizirane posjete studenata i nastavnika Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli ustavnom sudu BiH. Dogovorena je saradnja i u pogledu formiranja i obogaćivanja biblioteke Pravnog fakulteta u čemu je Ustavni sud BiH spreman pomoći.
Da bi neko postao sudijom Ustavnog suda potrebno je značajno iskustvo u pravosuđu. Imati priliku da vam neko takav prenosi svoja znanja i iskustva velika je čast ne samo za studenta već i nastavnika, zaključuje dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Pročitajte...