Sporne ulaznice za utakmicu BiH – Švicarska važit će za ‘Women’s Trophy’

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

“Slučaj Nuić” i gubitak prava na nastup rukometne reprezentacije BiH u baražu za SP protiv Norveške posebno je ražalostio vlasnike nekoliko stotina ulaznica koji nisu mogli ući u dvoranu Mejdan na utakmicu BiH – Švicarska, odigranoj 13. januara.

Rukometni savez BiH svojevremeno je donio odluku da će sporne ulaznice važiti za utakmicu baraža koja je bila planirana također da se igra u Tuzli. No, kako je EHF odlučio da u baraž idu Švicarci, propala je šansa da vlasnici neiskorištenih ulaznica budu obeštećeni besplatnim ulaskom na susret “zmajeva” i Norvežana.

Predsjednik RS TK Alija Hasić kaže da je o ovome razgovarano prije nekoliko dana na sjednici IO RS BiH.

– Žao nam je svima što smo izgubili baraž, ali šta je, tu je. Savez je odlučio da vlasnicima spornih ulaznica omogući da ih iskoriste za vrijeme EHF ženskog trofeja za juniorke “Women’s Trophy”, koji će se od 29. maja do 3. juna održati u Tuzli. Dakle, neiskorištena karta za utakmicu BiH – Švicarska važit će za sve utakmice spomenutog turnira, odnosno za svih 20 utakmica juniorki – izjavio je Hasić za Fenu.

Dodao je da vlasnici ulaznica trebaju doći u RS TK u Tuzli sedam dana prije početka turnira i ovjeriti karte.

Na turniru “Women’s Trophy”, osim selekcije BiH, nastupit će reprezentacije Azerbejdžana, Belgije, Kipra, Estonije, Velike Britanije, Luksemburga i Moldavije.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno