Sportskim aktivnostima Centar za sport Univerziteta u Tuzli obilježio Svjetski dan zdravlja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja odigrana je prijateljska malonogometna utakmica između reprezentacije beskućnika Bosne i Hercegovine i studentske selekcije Univerziteta u Tuzli. Iako je rezultat bio u drugom planu, na terenu nije nedostajalo žara i borbe. Selekcija Univerziteta odnijela je pobjedu rezultatom 5:1.

Učenici JUMS Elektrotehničke škole Tuzla upoznali su se sa pravilima Američkog fudbala, probali osnovne tehnike ovog sporta i specijaliziranu opremu. Promotor ovog sporta bio je Klub američkog fudbala Tuzla Saltminers.

Članovi malonogometne reprezentacije beskućnika Bosne i Hercegovine imali su priliku posjetiti Fakultet za tjelesni odgoj i sport na kojem su im prof. dr. Muris Đug, prodekan za NIR i prof. dr.Dževad Džibrić, prodekan za nastavu i studentska pitanja prezentirali studijske programe i mogućnosti koje pruža fakultet.

Organizator ove manifestacije je Centar za sport u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Tuzli. Cilj je da se skrene pažnja koliko su sportsko – rekreativne aktivnosti bitne u očuvanju i unapređenju zdravlja svakog pojedinca