Sramno: U Beranama predložen naziv ulice po ratnom zločincu Ratku Mladiću

Osim toga, bilo je predloženo da se ulica nazove i po jednom od četničkih komandanata Pavlu Đurišiću, ali je taj prijedlog odbijen. Kako prenose mediji u ovoj zemlji, savjet koji daje mišljenje o imenovanju čine Goran Kiković, Petar Labudović, Bogdan Fatić, Fahrudin Hadrović, Draško Došljak, Miloš Raković i Zoran Milović.
Predsjednik savjeta Goran Kiković je ukazao na to da on ima samo savjetodavnu ulogu, a da konačnu odluku donosi resorno ministarstvo.
Mnogima u Crnoj Gori, ali i u regiji je neprihvatljivo da se ulica nazove po Mladiću koji je osuđen za najteže ratne zločine u Bosni i Hercegovini.
Reagovao je i novoizabrani predsjednik i parlamentarac opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, koji smatra da je za ovo odgovoran i potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.
“U građanskoj Crnoj Gori baš ‘osvježilo’ februara 2021. godine, 26 godina nakon genocida u Srebrenici Crna Gora ‘konačno’ dobija ulicu Ratka Mladića. Vlada Crne Gore i Dritan Abazović treba da zaustave ovu odluku, jer prema Ustavu vode unutrašnju politiku. Relaksirano to neće URA dozvoliti. Bravo URA”, poručio je sarkastično Konjević preko Twittera.
Podsjećamo, Abazovićeva stranka je dio vlasti koja je prosrpski orijentisana, a koja je izabrana prošle godine.