Šta sve stres čini našem tijelu? – Kutak za znatiželjne TK radija, četvrtak, 14. oktobar

overwhelmed business woman sitting at her desk surrounded by many male hands holding different objects

Nekad bilo a sad se samo spominje. Živjelo se mirnije, ugodnije i bez manje stresa. Ove priče svakodnevno slušamo od naših roditelja, nena, baka, djedova…

Danas su se stvari ipak promijenile i, složićemo se svi, da nam se čini kao da svi stalno za nečim trčimo, ne stižemo, umorni smo i iscrpljeni. Tempo života postao je prebrz i teđko nam je “voziti” tom brzinom. Pritisak na poslu i radno vrijeme koje je sve manje fiksno, jurnjava po djecu nakon posla, odlazak kući i priprema večere te ručka za idući dan, plaćanje računa, planiranje godišnjeg odmora, to su sve obveze koje nas prate iz dana u dan. I na kraju još i pandemija COVID 19 i s njom potpuni preokret života koji je stres učinio našom svakodnevicom. Konstantno nam se čini kako vrijeme leti, a neke bitnije stvari ostavljamo za kasnije.

Upravo iz tog razloga treba poraditi na umanjivanju stresa kako on ne bi poprimio hroničan oblik. Upravo je stres najveći neprijatelj današnjice, a njegove posljedice se manifestuju u vidu konstantnih glavobolja i migrena, insomnije te problema sa srcem, krvnim pritiskom i brojnim drugim fizičkim i psihičkim problemima. Stoga vam, u ovosedmičnom izdanju emisije KUtak za znatiželjne Tk radija donosimo više provjerenih savjeta s kojima možete pomoći sami sebi kod umanjivanja stresa i olakšati izazovne dane pred nama.

Emisija Kutak za znatiželjne Tk radija na rasporedu je u četvrtak, 14. oktobra u 12 sati i 15 minuta.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://rtvtk.radiostream123.com