Stanivuković: Nije bilo nereda u Banjoj Luci, nema dokaza da me krivično gone

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u NSRS Draško Stanivuković tvrdi da je protiv njega vodi “montirani proces” i da je žrtva “političkog progona” te demantuje da je pripremao navodi državni udar u RS.

Odbacuje navode da on krije Davora Dragičevića, za kojim je policija raspisala potragu zbog prekršaja i krivičnih djela 30. decembra.

Stanivuković je, nakon privođenja u policiju zbog sumnje da je izazivao nerede 27. i 30. decembra, po okončanju protesta u Banjoj Luci, odlukom tužioca sinoć pušten da se brani sa slobode te u izjavi novinarima tvrdi da u protestnim šetnjama nije bio u prvim redovima, već u sredini ili na kraju kolone.

– Šteta nije nanesena, nijedan auto nije polupan – tvrdi Stanivuković i dodaje da je nereda bilo u Parizu, a ne u Banjoj Luci i da nije bilo razloga se otkažu novogodišnji koncerti, jer nema dokaza o polomljenoj mikseti i počupanim kablovima na bini.

Kaže i da nema osnova da se tereti da je oštetio policijsko auto, niti ometao službena lica u vršenju službene radnje, kao ni za milionske tužbe gradskih vlasti, jer su morali biti otkazani novogodišnji koncerti u Banjoj Luci.

Stanivuković je potvrdio da poznaje osobe koje su se potpisale kao formalni organizatori protesta grupe “Pravda za Davida”, u Banjoj Luci 30. decembra, te da će im pružiti svaki vid pomoći.

– Oni su odlučili da podnesu tu inicijativu i organizovali taj događaj i ja sam se stavio u službu da im pružim svaku vrstu podrške, finansijsku, pravnu, kao i svakom članu grupe ‘Pravda za Davida’ i svakom čovjeku kojeg mogu da zaštitim – rekao je Stanivuković.

U izjavi novinarima žalio se na “surove uslove u ćeliji”, ali dodaje da neće odustati od dalje borbe, priprema tužbe.

– Mene nećete krivično suditi – rekao je poslanik PDP-a.