Stanje na putevima 07-09-2017.

Stanje na cestama 07. 09. 2017.

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, pa vozačima savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u pojedinim dijelovima naše zemlje, vožnju treba prilagoditi trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-14.1 Odžak-Donji Svilaj, počeli su radovi na izgradnji rasvjete petlje Svilaj, tako da se od 07 do 18 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalni put R-414 Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Počela je nova školska godina, tako da apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećamo da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h.

Pročitajte...