Stanje na putevima i radarske kontrole

Stanje na cestama 05. 04. 2018. u 06 : 25 sati

Zbog kiše koja je padala tokom noći kolovoz je mjestimično mokar u jugozapadnim krajevima naše zemlje.

Na svim pravcima savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac (kružni u ulici Safeta Zajke).

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenicazbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Zbog izvođenja minerskih radova danas od 12 do 17 sati, povremene kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta) mogu se očekivati na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Poljice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Stacionarni radari
  • M-4 Raskrsnica Obala Zmaja od Bosne i Musala, kod Doma penzionera
Nestacionarni radari
  • PS ZAPAD
  • Najavljene radarske kontrole za 05. 04. 2018. -PU TUZLA – PS ZAPAD

    08:30 do 10:30 sati M-4 Podšići
    13:00 do 15:00 sati M-18 Ljubače