Stekli su se uslovi za normalizaciju rada GV Tuzla – poručuju iz GO SDA

Uslova za normalno održavanje sjednica Gradskog vijeća Tuzla, uz poštivanje svih higijensko –  epidemioloških mjera  ima – smatraju u Gradskom odboru SDA. Zato su uputili prijedlog predsjedavajućoj Gradskog vijeća da se naredna sjednica  održi na takav način, kako bi vijećnici konačno mogli konstruktivno učestovati u radu Gradskog vijeća i svih njegovih tijela, za što su i birani. ” Epidemija se stišava, nas stižu drugi problemi i moramo da radimo posao za koji smo birani. Također i novinarima treba omogućiti da transparentno prate rad Gradskog vijeća” , kaže Mirza Tupajić , vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla .

Iz SDA Tuzla navode kako od proglešenja epidemije nisu u mogućnosti direktno postaviti vijećničko pitanje. Dopisujemo se s Gradskom upravom, uglavnom jednosmjerno, kaže Tupajić. U tom dopisivanju postavljeno je i pitanje “ da li je i hoće li uopće Grad izdvojiti novac za saniranje ekonomskih posljedica pandemije”  a privrednicima treba pomoći smatraju u SDA.

Osim Gradskog odbora SDA inicijativu za normaliziranje rada Gradskog vijeća podnijele i ostale opozicione stranke. Nadamo se da će u Gradskoj upravi uvažiti nas i skoro 20 000 građana koji su glasali za stanke u opoziciji, poručuju iz Stranke demokratske akcije Tuzla.  OK Ivana

Pročitajte...