Stiglo osvježenje: Narednih dana kišovito sa nižim temperaturama

Prema najavama meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Intezivnije padavine se očekuju u sjeveroistočnim djelovima. Puhat će slab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje od 24 do 27 stepeni.

Za sutra je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Do kraja sedmice će se zadržati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni i sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena.