STK “Kreka” Tuzla sa nova dva poraza okončao sezonu

STK „Kreka“ Tuzla danas je odigrao utakmice 21. i 22. kola Premijer lige BiH u stonom tenisu za muškarce. Snage su odmjerili sa STK Mostar i STK Željezničar. Oba meča su izgubili. Ovo su ujedno bile i posljednje utakmice ove sezone, a  iz tuzlanskog premijerligaša ističu kako su ostvarili svoj zacrtan cilj sa početka sezone, a to je opstanak u društvu najboljih.


„Odigrali smo dva meča kao domaćini. Sa najboljom ekipom iz Mostara izgubili smo 4:3, a evo sad smo izgubili u napetom i neizvjesnom meču 4:3 od Željezničara koji se bori za play off. Znači sezona je za nas ovom utakmicom i završila, znači zadnje kolo lige. Mi smo ostvarili svoj zacrtani cilj, opstanak u Premijer ligi koje smo osigurali prošlo kolo. Završićemo na osmom ili devetom mjestu zavisno kakvi budu današnji rezultati. Moram istaći da smo zadovoljni onim što smo uradili“, istakao je Goran Rajčič trener u STK „Kreka“ Tuzla.

Iz STK “Kreka” Tuzla  ističu da ukoliko ekipa ostane na okupu i naredne sezone, očekuju znatno bolji rezultat. U iduće dvije godine nadaju se plasmanu u play off domaćeg prvenstva i borbi za najviša odličja.