Stoni tenis: Održan 25. Memorijal “Elvis Alagić – Enko”

Stonoteniski klub Kreka iz Tuzle po 25. put je organizovao Memorijal „Elvis Alagić – Enko“ u znak sjećanja na svog vrhunskog stonotenisera koji je život izgubio na Kapiji 25. maja 1995. godine.

Na turniru je nastupilo oko 40 takmičara u konkurenicji mlađih kadeta, mlađih kadatkinja te  juniora i juniorki. Pored stonotenisera iz BiH učešće su uzeli i predstavici dva kluba iz Hrvatske Prevlaka i Osijek.

Ovaj turnir je ujedno i pripremni za naše najmlađe reprezentativce koji će u junu nastupiti na Balkanskom i Evropskom prvenstvu.

“Ova stonoteniska dvorana je i stonoteniski dom naše državne reprezentacije. U mjesecu junu imamo učešće naših najboljih kadetskih i juniorskih reprezentacija na Balkanskom prvenstvu u bugarskoj Albeni. Zatim nas očekuje učešće istih selekcija na Evropskom prvenstvu u Varaždinu. Ova dvorana će biti domaćin početkom jula našim najboljim reprezentativnim selekcijama, naravno uz podršku Stonoteniskog kluba Kreka i Grada Tuzla, gdje smo mi bili uvijek rado viđeni i ovdje radimo na pripremi naših reprezentativnih selekcija”, rekao je ovom prilikom predsjednik Stonoteniskog saveza BiH Mirsad Pajević.

U okviru Memorijala “Elvis Alagić – Enko” i ove godine održano je takmičenje veterana.

Za najuspiješnije u konkurenciji mlađih kadeta i juniora organizator je obezbjedio prigodne nagrade.

Pročitajte...