Stranka za BiH traži od načelnika Lukavca da kaže ko je kriv za dug prema Vladi TK

Pres konferenciju danas je održala Stranka za BiH Lukavac. Pozvali su načelnika Lukavca da građane izvijesti o kako kažu „genezi nastanka duga“ od milion i 700 hiljada KM koliko je ova općina dužna Vladi Tuzlanskog kantona.

Iz Stranke za BiH, danas su pozvali načelnika općine Lukavac da ponudi Nacrt budžeta općine za narednu godinu te da se, kako su istakli, vrati svojim obavezama i zadacima. Načelnika podsjećaju i da je obćeao da će javnost informisati o tome ko je  napravio dug od 1 700 000 KM prema kantonalnoj Vladi.

  • Mi smo u nekoliko navrata tražili od istog tog zavisnog načelnika da nam da informaciju kako je nastao dug od 1700 000 KM, međutim mi to ni do dan danas nismo dobili mada je prije nekoliko mjeseci on od toga napravio više nego bombastičnu priču da se radi o najvećem kriminalu u općini Lukavac. Ni SDA ne sjedi skrštenih ruku. Naime načelnik želi da privatizira općinu Lukavac a sa druge strane, SDA preko predsjedavajućeg želi da privatizuje općinsko vijeće, rekao je Refik Hankić, predsjednik OO Stranke za BiH Lukavac.

U Stranci za BiH zamjeraju predsjedavajućem OV Lukavac, što skoro dva mjeseca ne saziva sjednice vijeća. Na taj način će općina i dalje biti disfunkcionalna, a pitanje vodosnabdijevanja, komunalne infrastrukture i zimskog održavanja puteva doći će na red kad već bude kasno, rečeno je danas. Saopćeno je da je općinski savjet SBiH Lukavac iz članstva isključio Dževdeta Osmanbegovića zbog nepoštivanja Statuta Stranke.

Pročitajte...