Studenti Visoke škole eMPIRICA posao nalaze već u toku studija.

Od  2015. godine u Tuzli postoji Odjeljenje Visoke škole eMPIRICA. Do sada je postojala  mogućnost trogodišnjeg studija na dva studijska programa: Inženjerska informatika i Poslovna informatika,a od ove godine studenti imaju  mogućnost izbora novih studijskih programa. Studenti se sada mogu odlučiti za trogodišnji ili četverogodišnji studij. Na ovaj način uvažene su želje studenata koji su završili trogodišnji studij a željeli  su da nastave da nadograđuju znanje i da upišu četvrtu godinu studija. Novi studenti biraju dužinu trajanja školovanja.

Novi studijski program smo izveli iz postojećeg programa Inženjerska informatika, te napravili novi Računarstvo i informatika koji ima tri podusmjerenja: Inženjerska informatika, Softversko inženjerstvo i Multimedijsko računarstvo, rekao je Muhidin Mujačić, direktor Visoke škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA.

S ponosom direktor Mujačić napominje da se studenti  zapošljavaju već u toku studija, te da je 90% diplomanata Visoke škole eMPIRICA je zaposleno u struci

Posebno je zadovoljstvo je to, ističe direktor Muhidin Mujačić,da su naši studenti našli zaposlenje u renomiranim kompanijama koje se bave ICT-em, kao što su Ministry of Programming iz Sarajeva, Kika Sarajevo, Infobip Tuzla, Infonet Tuzla, Imel Lukavac, SPIN Tuzla, BH Telecom, Aerodrom Tuzla, Bimal Brčko, Komunalna preduzeća Brčko i Tuzla, itd.

Pročitajte...