Suljkanović primio AICS-ovog eksperta Spada

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović primio je danas eksperta za upravljanje programima za Bosnu i Hercegovinu italijanske Agencije za razvojnu saradnju (AICS) Marca Spada.

Sastanku su prisustvovali ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskanović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, pomoćnica ministra za poljoprivredu Elvira Salihović, direktorica Međunarodnog komiteta za razvoj (CISP) Jasmina Ovčina, direktor Zaštićenog pejzaža Konjuh Enes Modrić i koordinator za poslove EU integracija Senad Ovčina, saopćeno je iz Tuzlanskog kantona.

Na sastanku je bilo riječi o projektima iz oblasti zaštite okoliša i inkluzivne edukacije koje sufinansira ova agencija a provodi CISP na području Tuzlanskog kantona. Gost je izrazio zadovoljstvo što se realizacija ovih projekata odvija putem organizacija civilnog sektora i njihove dobre saradnje sa resornim ministarstvima.

Zaštita prirode i razvoj turizma način je da se promijeni slika o Tuzlanskom kantonu kao industrijskom regionu rekao je premijer Suljkanović, te izrazio nadu da će i u narednom periodu Tuzlanski kanton opravadati povjerenje implementacijom novih projekata.

Pročitajte...