Sunčano i narednih dana, od nedjelje promjena vremena…

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim stima, po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu od 8 do 13,a najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25, na jugu do 27 stupnjeva.

(Subota)., pretežno sunčano vrijeme. Prije podne na jugu sa umjerenom oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25 stupnjeva.

(Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom. U noći sa nedjelje na ponedjeljak, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 stupnja.

(Ponedjeljak)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će mjestimično biti i intenzivnija. Poslije podne i krajem dana, padavine će postupno oslabiti. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 15 stupnjeva.

Petak 20.10.2017. godine Stabilnije vremenske prilike, sa više sunca i uz porast dnevnih temperatura, ugodno će djelovati na većinu stanovništva. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim i večernjim satima, obzirom da će biti hladnije u odnosu na ostatak dana. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Pročitajte...