Superligu napustio njen glavni financijer

Američka investicijska banka odlučila je da se povuče iz Superlige, što bi trebalo da označi potpuni raspad projekta. Ova kompanija bila je spremna da plati 3,5 milijardi eura za početak Superlige, čiji bi učesnici na startu dobili po 350 miliona eura. To je znatno veća cifra, čak četverostruko više od one koju je dobio osvajač Lige prvaka prošle godine.

U ovom takmičenju trebalo je da igraju Real, Atletico, Barcelona, City, United, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, Milan i Inter i to bi takmičenje ujedno uništilo UEFA-inu Ligu prvaka.

Usljed velikog pritiska većina klubova je odustala od Superlige, ali unutra su još uvijek Real Madrid, Juventus i Barcelona, ali čini se da je nemoguć nastavak projekta zbog kojeg je nastao potpuni nogometni haos proteklih nekoliko dana.

“Očito je da smo pogrešno procijenili situaciju”, objašnjeno je iz JPMorgan Chase & Co. nakon što je potvrđeno da ova kompanija više neće biti dio Superlige.

Ako već i nije bilo sve gotovo, čini se da više ne postoji ni tračak nade za Superligu čiji je početak bio planiran krajem ljeta i početkom jeseni ove godine.

Pročitajte...