Supružnici koji su počeli vježbati u sedamdesetim trče 35 kilometara sedmično

Supružnici Eileen (80) i John Hieron (86) iz Britanije počeli su vježbati u sedamdesetim godinama, a trče čak 35 kilomentara sedmično.

Eileen je počela trčati 2014., kada je imala 72. godine. Odlučila je praviti društvo prijateljici koja se pripremala za maraton, a onda se odlučila pridružiti lokalnom trkačkom klubu. John je počeo trčati 2015, kada je imao 79. godina. Bio je impresioniran time koliko se zdravstveno stanje njegove supruge poboljšalo.

Sada trče triput sedmično. Bili su najstariji muškarac i žena koji su učestvovali na London Landmarks polumaratonu 3. aprila aprila ove godine. Stazu dugu 20 kilometara istrčali su za dva sata i 43 minute.

“Svi su navijali za nas. Sve je prošlo u najboljem redu. Dan je bio predivan”, kazala je Eileen.

Svoju sposobnost da nastave biti aktivni u starijem dobu smatraju blagoslovom. Trenutno prikupljaju novac za oboljele od Parkinsonove bolesti u Velikoj Britaniji.

“Nadam se da ćemo još dugo moći trčati. Naravno, imali smo manje zdravstvene probleme, ali smo ih uspjeli savladati. Isto tako je bitno da naučite pozitivno razmišljati jer je to ono što nas vodi kroz život”, dodala je.

(RTVTK/Klix.ba)

Pročitajte...