Sutra okupljanje nogometne reprezentacije BiH

Nogometni „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se sutra na Ilidži čime će početi pripreme za predstojeće prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

Planirano je da svi reprezentativci na Ilidžu stignu do 13 sati, a u 19 sati i 30 minuta prisustvovat će manifestaciji proglašenja najboljih igrača Premijer lige BiH.

Prvi trening naša selekcija obavit će u četvrtak u 18 sati u trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

U petak u 17 sati i 30 minuta u Hrasnici će odigrati trening susret sa Famosom, nakon čega će pripreme nastaviti u trening centru NS BiH u Zenici.

Utakmica BiH – Crna Gora odigrat će se u ponedjeljak 28. maja u 18 sati na stadionu Bilino Polje, a gostujući susret sa Južnom Korejom na programu je 1. Juna.

U ovim utakmicama selektor Robert Prosinečki neće moći računati na našeg prvog čuvara mreže Asmira Begovića, kojem je zbog porodičnih obaveza odobrio izostanak sa ovog okupljanja. Umjesto njega poziv je dobio golman Željezničara Vedran Kjosevski.

Svakako treba naglasiti da će se na utakmici sa Crnom Gorom zvanično od dresa reprezentacije BiH oprostiti Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Vedad Ibišević.

Pročitajte...