Sutra počinju takmičenja na Olimpijskim igrama

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Iako će se svečana ceremonija otvorenja održati tek u petak, kada službeno počinju Olimpijske igre u Tokiju, takmičenja u nekim sportovima kreću već sutra. Nogometni turniri tradicionalno počinju prije službenog otvaranja, a ove godine takmičenja će otvoriti softbolašice. Softbol je na Olimpijskim igrama prvi put nakon Pekinga 2008. i neće ga biti za tri godine u Parizu. Na turniru sudjeluje šest reprezentacija, što znači da će ih pola osvojiti medalje.

Već u 9 ujutro po lokalnom, odnosno dva u noći po našem vremenu sastaju se Australija i Japan. Tri sata kasnije sastaju se Italija i SAD, a posljednji nastupaju Meksiko i Kanada.

U 9:30 po našem vremenu počinje turnir nogometašica, a otvaraju ga Velika Britanija i Čile. Ukupno se igra šest utakmica na tri stadiona, a preostale parove čine Kina i Brazil (10:00), Švedska i SAD (10:30), Japan i Kanada (12:30), Zambija i Nizozemska (13:00) te Australija i Novi Zeland (13:30 sati).

U četvrtak se igra drugo kolo turnira u softbolu, a priključuju se i nogometaši, koji će odigrati osam utakmica, a program će otvoriti Egipat i Španija u 9.30 po našem vremenu.

U petak će prije ceremonije otvorenja započeti nadmetanja u veslanju, streljaštvu, streličarstvu i konjičkom sportu.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno