Rukometni derbi Sloboda – Borac uz direktan prenos na TVTK

Počinje drugi dio sezone u muškoj rukometnoj Premijer ligi BiH. Slobodu odmah na startu očekuje derbi sa jesenjim prvakom banjalučkim Borcem.

Tuzlaci nakon plasmana na završni turnir Kupa BiH u dobrom raspoloženju dočekuju jednog od glavnih kandidata za titulu šampiona, što je potvrdio i trener Davor Kadić:

“Očekuje nas dosta jak, kvalitetan protivnik. Imaju veoma jako veliki niz i u prvenstvu i u kupu. Ne znam da su poraženi dva puta, možda jednom ove sezone. Što se nas direktno tiče sve ćemo uraditi da taj niz prekinemo, da nam na kraju ekipa Borca čestita. Da odigramo jednu hrabru mušku utakmicu. Ući ćemo sigurno maskimalno, 100 posto spremni. Raduje nas povratak Arnada Hamzića koji će nam dati dodatni vjetar u leđa nadam se u odbranbenim zadacima a u napadu koliko ga uspijemo priključiti jer nije već neko vrijeme trenirao. Momci rade na najbolji mogući način. Ozbiljno su shvatili našu šansu koju možemo ostvariti i u kupu i u prvenstvu”.

Makedonski internacionalac u redovima Slobode Jovan Talevski je pohvalio rad novog trenera Davora Kadića i smatra da ekipa može ispuniti ciljeve ove sezone.

“Mi smo jako puno napredovali, prije svega na psihičkom planu i nadam se da je ovo pravo utakmica na kojoj ćemo pokazai šta, gdje smo i kako možemo dalje. Što se tiče utakmica daćemo 200 posto pa šta bude neka bude”.

Utakmica Sloboda – Borac m:tel igra se sutra u maloj dvorani tuzlanskog Mejdana od 17 sati.

S obzirom da postoji ogromno interesovanje za ovaj meč naša kuća TV TK je u saradnji sa RK Sloboda obezbjedila direktan prijenos susreta.

Pročitajte...