Sutra u Hrvatskoj počinje Evropsko prvenstvo za rukometaše

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Hrvatska će od 12. do 28. januara ove godine po drugi put biti domaćin Evropskog prvenstva za rukometaše, a po treći put velikog rukometnog takmičenja u muškoj konkurenciji. Najbolji rukometaši Evrope u Splitu, Poreču, Varaždinu i Zagrebu boriće se za naslov šampiona Starog kontinenta, koji će braniti Njemačka.

U prvoj fazi 16 reprezentacija podijeljeno je u četiri grupe. U narednu fazu plasiraće se po tri prvoplasirane selekcije iz svake od četiri grupe, te će formirati nove dvije grupe sa po šest ekipa. Svaka od njih prenijeće bodove osvojene u prvoj fazi u ogledima sa tri prvoplasirane selekcije. Ukrštaju se grupe “A“ i “B“, te grupe “C“ i “D“.

U drugoj fazi formiraće se grupe “I“ i “II“ u kojima će se u tri kola sastati samo selekcije koje su došle iz različitih grupa. Po dvije prvoplasirane reprezentacije plasiraće se u polufinale. Ovo je ujedno i posljednji put da se na Evropskom prvenstvu igra po ovakvom sistemu, jer će na narednom u Austriji, Švedskoj i Norveškoj učestvovati 24 reprezentacije.

Sutra, prvog dana prvenstva, odigrat će se utakmice 1. kola u grupama A i B. U A grupi od 18.15 sati sastaju se Švedska – Island dok će od 20.30 sati snage odmjeriti Hrvatska i Srbija.

U B grupi u 18.15 sati igraju Bjelorusija – Austrija, dok će se od 20.30 sati sastati Francuska – Norveška.

– Grupa “A“ –
Hrvatska
Švedska
Srbija
Island

– Grupa “B“ –
Francuska
Bjelorusija
Norveška
Austrija

– Grupa “C“ –
Njemačka
Makedonija
Crna Gora
Slovenija

– Grupa “D“ –
Španija
Danska
Češka
Mađarska

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno