Sutra žrijeb za EuroBasket 2022: BiH u najslabijem, Srbija u najjačem šeširu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U Berlinu će sutra biti održan žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo u košarci koje će se igrati naredne godine, javlja Anadolu Agency (AA). Početak žrijeba u berlinskoj dvorani “Verti Music“ najavljen je za 13 sati s prenosom na digitalnim platformama Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). EuroBasket 2022 će se igrati od 1. do 18. septembra naredne godine u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji. Ukupno 24 reprezentacije će se boriti za titulu prvaka Evrope.

Sutrašnjim žrijebom će biti određene četiri grupe sa po čest ekipa, od kojih će po četiri proći u osminu finala.Žrijeb grupa će biti organiziran na bazi šest jakosnih grupa koje su složene prema poziciji reprezentacija na aktuelnoj FIBA-inoj listi.

U prvom šeširu će se naći nosioci grupa Španija, Srbija, Grčka i Francuska, a u drugom su Litvanija, Rusija, Italija i Češka.

U trećem jakosnom šeširu su Poljska, Hrvatska, Turska i Slovenija, dok su u četvrtom Njemačka, Ukrajina, Finska i Gruzija.

Belgija, Mađarska, Izrael i Velika Britanija su u petom jakosnom šeširu, a u posljednjem šeširu su Bosna i Hercegovina, Holandija, Estonija i Bugarska.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno