Sve spremno za doček božićnih i novogodišnjih praznika u Betlehemu

– Nadležne službe završile su predbožićno ukrašavanje Betlehema koji je glavna turistička atrakcija na okupiranoj palestinskoj Zapadnoj obali

BETLEHEM (AA) – Uz prisustvo delegacija iz 16 zemalja u Betlehemu je svečano otvoren Božićni market ispred Crkve Isusuvog rođenja, javlja Anadolu Agency (AA).

I ove godine se očekuje da Božić u Betlehemu dočekaju desetinehiljada vjernika i turista, a grad je odveć ukrašen posebnom rasvjetom i dekorima

Nadležne službe završile su predbožićno ukrašavanje Betlehema koji je glavna turistička atrakcija na okupiranoj palestinskoj Zapadnoj obali.

Proslave će kulminirati ponoćnom misom u 17 stoljeća staroj crkvi Rođenja Isusova za koju kršćani vjeruju da je izgrađena na mjestu gdje je rođen Isus.

Na obližnjem Trgu Mangeru, odnosno Trgu Jaslica, postavljeno je visoka Božićna jelka oko koje se okupljaju ljudi i pjevaju.

Gradonačelnik Betlehema Anton Selman za AA je kazao kako market i ove godine posjetiteljima nudi upoznavanje s bogatom kulturom i tradicijom te regije.

On je podsjetio da je market u organizaciji “Mirovnog centra“ otvoren 18. put i da svake godine privlači sve više hodočasnika i turista.

“Naša ovogodišnja božićna poruka je poruka života i postojanja jer naša sveta mjesta zaslužuju da na njima živimo i postojimo“, kazao je Selman.

Pročitajte...