Svi na snijeg: Idealan vikend za skijanje u Kladnju! (FOTO)

Više stotina ljubitelja skijanja iz Tuzlanskog kantona i sjeveroistočne Bosne, uživalo je danas u zimskoj turističkoj ponudi u Kladnju.

Ski lift “Karaula” nalazi se svega 800 metara od centra Kladnja. Skijaši na raspolaganju imaju jednu stazu koja je malo zahtjevnija i koriste je iskusniji skijaši. S druge strane, tu su i dijelovi staze koje mogu koristiti rekreativci. Od ove godine posjetioci mogu koristiti i dodatnu stazu za sankanje.

Svi oni koji uživaju u snježnim sportovima ovdje su dobro došli, poručuju iz Ski lifta “Karaula”.

Inače, prvi ski lift u Kladnju počeo je sa radom u februaru 1985. godine, godinu dana nakon održavanja zimske Olimpijade u Sarajevu. Lift je bio u funkciji sve do 1992. godine. Novi ski lift je izgrađen 2006. godine i kapaciteta je 1.200 skijaša/1 sat.

Dnevna karta korištenja lifta je 14KM, dok za djecu iznosi 12KM. Cijena poludnevnog boravka za djecu 8KM, a za odrasle 10KM. Novina su i grupne karte za djecu po cijeni od 10KM i 12KM za odrasle.

Tokom vikenda radno vrijeme Ski lifta “Karaula” je od 9 do 16 časova. Kažimo i to da se u sklopu kompleksa nalazi i restoran gdje turisti mogu uživati u tradicionalnoj bosanskoj kuhinji.

(RTVTK/Tuzlarije: Senad Pirić)

Pročitajte...