Tenis : Džumhur izgubio u 3.kolu kvalifikacija za Australian Open

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Damir Džumhur je izgubio u finalu kvalifikacija za Australian Open od Kimmera Coppejansa rezultatom 2:0 u setovima. Najbolji bosanskohercegovački teniser  nije bio na svom nivou i uspio je osvojiti samo dva gema. Belgijanac, 175. teniser svijeta, je bio veliki autsajder u ovom meču, ali je nakon samo sat igre slavio uz uvjerljiv rezultat 6:2, 6:0.

Ipak, ovo ne znači da Džumhur neće zaigrati na prvom Grand Slam turniru sezone. S obzirom na to da je došao do finala kvalifikacija Džumhur bi se mogao kao “lucky looser” plasirati u glavni žrijeb, a šanse za to su veoma velike.

Naime, Australian Open počinje tek 8. februara, a Džumhur se trenutno nalazi na 7. mjestu tenisera koji čekaju otkaze igrača koji su u glavnom žrijebu.

S obzirom na potencijalne povrede, ali i mnogobrojna odustajanja zbog pandemije koronavirusa i strogih pravila u Australiji, Džumhur će najvjerovatnije ući u glavni žrijeb kao jedan od “lucky loosera”.

Prije našeg tenisera kao “lucky looseri” će u glavni žrijeb ući Gregoire Barrere, Hugo Dellien, Aslan Karacev, Denis Kudla, Thiago Seyboth Wild i Taro Daniel.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno