TIKA nastavlja pomagati razvoj Srebrenice

Direktor ureda Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) za BiH Ömer Faruk Alimcı boravio je danas u Srebrenici, gdje je s općinskim načelnikom Mladenom Grujičićem razgovarao o projektima iz oblasti poljoprivrede i stočarstva koje ova agencija namjerava realizirati u istočnoj Bosni.

– Načelnik nas je upoznao s aktivnostima koje se provode na terenu iz svih sektora. Projekti koje ćemo mi realizovati su iz oblasti pčelarstva, stočarstva, plasteničke proizvodnja te zasadi oraha. Drago mi je da je načelnik iskazao želju da se radimo na zajedničkim projektima – izjavio je nakon sastanka Alimci.

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da je na sastanku sa direktorom TIKA-e za BiH razgovarao i o projektu izgradnje sportske hale.

– Iznijeli smo mišljenje da sportska hala nije opravdana i održiva, jer ne može sama sebe da finansira. Predložio sam da se uradi projekt koji će biti samoodrživ te privući turiste i građane susjednih opština, a riječ je o aqua parku s bazenima – naveo je Grujičić.

Smatra da bi to bila turistička atrakcija za Srebrenicu, jer ova grad zaslužuje, kako je kazao, da bude prezentovan u boljem svjetlu.

-Očekujemo pozitivan odgovor od predstavnika turske općine Beykoz za ovaj prijedlog – kazao je Grujičić.

(RTVTK/FENA) L.A.

Pročitajte...