TK radio: U Kutku za znatiželjne ovog vikenda o bosanskim piramidama. U Radio ordinaciji o Donorskoj mreži BiH

Pozivamo vas, poštovani slušatelji TK radija, da i predstojeći vikend budete uz naše programske sadržaje Kutak za znatiželjne i Radio ordinaciju…

U subotu, 3. oktobra, nakon jutarnjeg programa “Idealno jutro” i jutarnjeg Radio koncerta u 10.30 budete uz Tk radio i emisiju “Kutak za znatiželjne. Odlučili smo  ovo izdanje emisije posvetiti bosanskim piramidama.Pokušat ćemo odgovoriti na pitanje, kako je moguće da mnogobrojni naučnici širom svijeta iz dana u dan daju naučno utemeljene dokaze o postojanju piramida ali i ljekovitim svojstvima koje posjeduju uz veliki broj turista širom svijeta kojima bosanske piramide postaju nezaobilazan turistički sadržaj na ovim prostorima a da pri tome nadležni u BiH uglavnom ili negiraju i ismijavaju njihovo postojanje ili ljudima koji stoje iza svega daju malu, nedovoljnu ili bolje rečeno nikakvu podršku.

Tim okupljen oko Semira Osmanagića, bez obzira na sve, čine maksimalne napore kako bi što više ljudi saznalo za ove, kako ih često zovu, bosanske dragulje i kapacitete koji bi, posvetili im se malo više pažnje, mogli mnogo značiti za bosanskohercegovački turizam i razvoj države.

U nedjelju, 4. septembra u istom terminu od 10.30 možete pratiti Radio ordinaciju. Ove sedmice posvetili smo je aktivnostima boraca za ljudske živote okupljenim u Donorskoj mreži Bosne i Hercegovine.

Nedavno je održana prva redovna Skupština Donorske mreže naše zemlje. U najavi emisije izdvojit ćemo da su članovi Skupštine sa zabrinutošću konstatovali da su u BiH obustavljene transplantacije i da nije izgledno da će u skorije vrijeme biti nastavljene, dok ostatak evropskih zemalja nije imao duže zastoje u ovim spasonosnim postupcima, uključujući i zemlje regiona.  O ovim i drugim temam sa Skupštine Donorske mreže BiH  i mnogobrojnim i  više nego važnim aktivnostima koje provode, opširnije u Radio ordinaciji.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/