Tokom sedmice snijeg i susnježica u većem dijelu BiH

Danas u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje. Prije podne je izgledna magla po kotlinama. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana snijeg ili susnježica se očekuju u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U noći na utorak padavine se šire na cijelu zemlju. Vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne slab sjevernog smjera. U ostatku zemlje slabo do umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U utorak, 13.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg ili susnježica se prognoziraju u većem dijelu Bosne. Na istoku Bosne prije podne je moguća slaba kiša. U Hercegovini većinom kiša, a snijeg se očekuje iznad 900 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je između 10 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno do 50 litara. Prognozira se 10 do 30 centimetara novog snijega. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne vjetar jugoistočnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 2°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 3 i 7°C.

U srijedu, 14.02.2018., u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Prognozira se između 2 i 7 centimetara novog snijega. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U četvrtak, 15.02.2018., u Bosni veći dio dana oblačno. Lokalno će pasti malo snijega prije podne. Od večernjih sati postepeno razvedravanje. U Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

Pročitajte...