Tuzla: Tokom vikenda normalizacija sobraćaja u ulici Mije Keroševića, počinje asfaltiranje

Na području Grada Tuzla u toku su brojni infrastrukturni radovi na nekoliko saobraćajnica. Već sutra se očekuje početak asfaltiranja saobraćajnice između raskrsnice na Ircu i kod Bosanskog kulturnog centra, iako je rok za završetak radova bio mjesec dana. Kako bi riješili problem prometnih gužvi, izvođači radova su ubrzali aktivnosti. Vrijednost ovog projekta je oko 300 hiljada KM.
Radovi na sanaciji transferzalne saobraćajnice ulice Mije Keroševića teku ubrzanim tempom. S obzirom da se nalazi između dvije veoma frekventne raskrsnice, od BKC-a, odnosno Bingo City šoping centra do raskrsnice na Ircu, stvarale su se velike prometne gužve. Iz tih razloga izvođači radova radili su ubrzanim tempom, tako da će saobraćaj na ovoj dionici tokom vikenda biti potpuno normalizovan.
Infrastrukturni radovi trenutno su u toku na nekoliko lokacija na području grada.
U narednim danima se očekuje sanacija dijela ulice Pašage Mandžića, kao i dijela saobraćajnice Bećarevac prema Grabovici. Svi ovi radovi su u okviru realizacije infrastrukturnih projekata obuhvaćenim planom razvoja grada, za što je budžetskim sredstvima planirano 16 miliona i 440 hiljada KM. Samo za sanaciju saobraćajne infrastrukture u Tuzli u ovoj godini je planirano 4 miliona KM.

Pročitajte...