Tomislav Tomašević nakon pobjede u glavnom gradu Hrvatske: S ponosom ću povesti Zagreb u bolju budućnost

– Tomaševićev protukandidat Miroslav Škoro osvojio je 34,75 posto glasova (106.300 glasova), dok je Tomašević osvojio 199.630 glasova Zagrepčana

ZAGREB (AA) – Novi gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević dobio je 65,25 posto glasova Zagrepčana nakon drugog kruga lokalnih izbora u kojem je pobijedio protukandidata Miroslava Škoru iz stranke Domovinski pokret, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo (DIP) obradilo glasove sa svih biračkih mjesta na području Grada Zagreba, pobjednik izbora Tomislav Tomašević zahvalio se glasačima na ukazanom povjerenju.

“Hvala, Zagrebe. Hvala na povjerenju, hvala na nadi i ustrajnosti da je prava promjena moguća. Hvala na jasnom mandatu da je prava promjena moguća. Hvala što ste vjerovali u mene, što ste vjerovali u sebe i u sve nas. Hvala svim Zagrepčanima koji su nama dali glas i povjerenje i dat ćemo sve od sebe da to povjerenje opravdamo. Hvala i svim onim građanima Zagreba koji nam nisu dali glas jer ćemo dati sve od sebe da u sljedećem razdoblju dobijemo i vaše povjerenje u smislu boljeg modela upravljanja gradom i bolje kvalitete života za sve u gradu”, kazao je Tomašević.

Istakao je da se čitav život bori za Zagreb.

“Borim se za interese ovog grada, protiv štetnih ugovora i loših oduka onih koji su zarobili ovaj grad, koji ga sustavno zanemaruju i koriste kao svoj osobni bankomat”, dodao je Tomašević.

Poručio je kako se sa svojim timom bori za zeleniji, pravedniji i transparentniji Zagreb te dodao kako iza njegove političke platforme ne stoje veliki donatori, nego građani i volonteri koji su pomogli u kampanji.

“S ponosom ću povesti ovaj grad u bolju budućnost i biti ću gradonačelnik svih građana, i onih kojima sam bio izbor i onih kojima nisam bio izbor jer svi građani žele bolje uvjete života u svojim kvartovima, dostupnije vrtiće, bolju zdravstvenu i socijalnu skrb, više domova za starije i nemoćne, bolji javni prijevoz, više zelenih površina, da ovaj grad daje bolju perspektivu mladim ljudima”, kazao je Tomašević.

Tomaševićev protukandidat Miroslav Škoro osvojio je 34,75 posto glasova (106.300 glasova), dok je Tomašević osvojio 199.630 glasova Zagrepčana.

U Splitu je za gradonačelnik izabran Ivica Puljak iz stranke Centar s 56,75 posto glasova, SDP-ov Marko Filipović je osvojio čelno mjesto u Rijeci s 54,48 posto, Ivan Radić iz HDZ-a će voditi Osijek nakon osvojenih 62,69 posto glasova, a na čelu Zadra bit će također HDZ-ov Branko Dukić s 53,87 posto glasova.

Pročitajte...