Tragično preminuo atletičar Specijalne olimpijade BiH Halil Fejzić

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Juče je u mjestu Repuh (grad Živinice) nesretnim slučajem životnu bitku izgubio Halil Fejzić, član udruženja “Hrabro srce” iz Tuzle. On je samo prije tri mjeseca osvojio titulu  državnog viceprvaka Specijalne olimpijade BiH u atetlici u trci na 200 metara.

Borba za preživljavanje devetočlane porodice, od kojih je petero živjelo u doniranoj kući Holandske vlade i koji su živjeli od socijalne pomoći i hrane iz Narodne kuhinje traje godinama. Braća Halil i Halid koji su sa poteškoćama u razvoju pokušavali su pomoći svojim roditeljima radeći različite poslove. Nažalost, jučerašnja vožnja na traktoru natovarenom drvima koja su se Halil i Halid zaradili svojim roditeljima koštala je života Halila, koji je nesretno pao sa traktora.

Telegrame saučešća porodicni Fejzić, udruženju “Hrabro srce”  i Specijalnoj olimpijadi BiH  uputile su brojne sportske i javne ličnosti, sportske organizacije a medju prvima i  Olimpijski komitet Bosne i Heccegovine,  kao i predsjednik Evropske specijelne olimpijade za Evropu/Eroaziju gospodin David Evangelista. Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi porodica Fejzić, takodjer, je pokrenuta i akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć i ukop nesretnog Halila Fejzića.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj: 065866072 – Kada Delić-Selimović-Specijalna olimpijade BiH, ili 0603018721 Zumra Bečić –  predsjednica udruženja “Hrabro srce”.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno