Treći dan Gradačačkog sajma

Uz poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera protekao je i treći dan Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu. Uprava sajma zadovoljna je postignutim rezultatima uprkos brojnim problemima sa kojima su se susreli prilikom  organizacije ovogodišnjeg sajma.

Novinar: Nadina Čanović

Već treći dan Gradačac je mjesto neposrednih susreta građana, profsionalaca iz oblasti agronomije i predstavnika vlasti. Evidentno je da je broj posjetilaca i izlagača manji u odnosu na prethodne godine ali tradicija je ipak ostala očuvana.

”Ovaj treći dan prolazi mi smo zadovoljni nismo više tužni da smo sretni jer evo ide sve kako treba, kako smo to zamislili posjeta je prilično dobra što se tiče posjeta. međutim vidi se da je sajam duplo manji s obzirom da nema izlagača iz EU imamo dva izlagača iz srbije negdje oko 150 izlagača imamo ove godine.”, ističe Hašim Šabanović, direktor ” Sajma šljive” u Gradačcu.

Gradačački sajam šljive svake godine je centralno mjesto za ostvarivanje saradnje između proizvođača,prerađivača, trgovaca i potrašača  iz oblasti poljoprivrede.

“I ove godine kao i svake godine tu su i proizvođači i potrošači i kupci i prodavci znači ovdje će se i ove godine sklopiti neki poslovi ne kao prethodnih godina s obzirom na umanjenost izlagalča iz EU međutim sklopit će se dosta tih ugovora dosta tih prodajnih nekakvih benefita.”

Najstarija privredna manifestacija u BiH će biti zatvorena sutra.

Pročitajte...