Trump: Neću priznati poraz, niti odustati

– Predsjednik SAD-a Donald Trump tvrdi kako je došlo do neregularnosti na predsjedničkim izborima održanim u novembru 2020. godine, te da je on stvarni pobjednik, a ne Joe Biden

WASHINGTON (AA) – Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump obraćajući se pristalicama okupljenim u Washingtonu poručio je kako neće priznati poraz na predsjedničkim izborima, niti odustati od borbe, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas se održava zasjedanje Kongresa kako bi bili potvrđeni rezultati predsjedničkih izbora održanih 3. novembra 2020. godine, a tim povodom se Trump obratio svojim pristalicama koje su se okupile u Washingtonu.

Govoreći iza neprobojnog stakla, Trump je nastavio iznositi tvrdnje da su demokrate vršile neregularnosti na izborima. I dalje smatra kako je on stvarni pobjednik.

”Neću priznati poraz, neću odustati”, poručio je Trump.

Naveo je kako je povećao broj glasova na ovim izborima i da je za njega glasalo blizu 75 miliona ljudi.

“Da li među vama ima ljudi koji zaista vjeruju da je Joe Biden dobio 80 miliona glasova? To su kompjuterski proizvedeni glasovi“, tvrdi Trump.

Dodao je i kako su demokrate zloupotrijebile pandemiju kako bi izvršile prevaru i izbore okrenule u svoju korist, a da su im mediji pomogli u tome.

Tvrdi i kako su demokrate narušile povjerljivost u izbore te da čak ni zemlje trećeg svijeta nisu uradile ono što su pokušale demokrate. Razočaran je i time što nije dobio potrebnu podršku republikanaca prilikom žalbe na izbore.

”Republikanci će biti nazivani slabašnim republikancima“, rekao je Trump.

Kritike je uputio i bivšem glavnom državnom tužiocu Billu Barru koji je prošle sedmice saopćio kako nisu otkrili masovne prevare na izborima te odstupio s funkcije.

”Volim Barra, ali se veoma promijenio. Nije želio biti pominjan kao moj ministar pravde”, rekao je Trump.

Dodao je i kako potpredsjednik Mike Pence, koji će voditi današnju sjednicu treba uputiti prigovor na izborne rezultate.

”Pence se treba boriti za nas, ako to ne uradi, ovaj dan će biti veoma loš za našu zemlju i ja ću biti razočaran“, rekao je Trump.

Osvrnuvši se na kritike medija kazao je kako se danas tu okupilo na stotine hiljada ljudi, ali da lažni mediji to ne žele vidjeti. Smatra i kako su mediji pod pritiscima demokrata.

”Naši mediji više nisu slobodni. Oni su neprijatelj naroda”, tvrdi Trump.

Smatra kako su se protiv njega okrenule i kompanije koje predstavljaju društvene mreže, prvenstveno Twitter.

”Za mene je postalo teško dijeliti i poruke na Twitteru”, kazao je Trump.

Dodao je kako će sa svojim pristalicama hodati do zgrade Kongresa gdje će biti održano zasjedanje.

”Ovdje smo da zaštitimo demokratiju“, rekao je Trump.

Pročitajte...