TSK i FSA uspostavili kontrolu nad centrom Afrina

Afrin, Sirija - 18. mart 2018:Oružane snage Turske (TSK) i Slobodna sirijska vojska (FSA), nakon uspostavljanja kontrole nad centrom Afrina, u Siriji, nastavljaju aktivnosti razminiranja i provjere terena. ( Saher el Hacci - Anadolu Agency )
– Oružane snage Turske potvrdile su jutros kako je centar Afrina pod kontrolom i da su nastavljene aktivnosti razminiranja i provjere terena

AFRIN (AA) – Oružane snage Turske (TSK) i Slobodna sirijska vojska (FSA), nakon uspostavljanja kontrole nad centrom Afrina, u Siriji, nastavljaju aktivnosti razminiranja i provjere terena.

Reporteri Anadolu Agency (AA) sa terena javljaju kako su pripadnici FSA u pet sati po loklanom vremenu, krenuli sa linija fronta oko centra Afrina. U roku od gotovo sat vremena u centar su počeli ulaziti iz pravca istoka, zapada i sjevera. Tom prilikom je uništeno nekoliko mina koje su teroristi postavili.

Oružane snage Turske (TSK) i FSA u prvoj etapi su preuzeli kontrolu nad najvećim naseljima Ashrafieh, Jamiliyah i Mahmudiyah, a zatim nekoliko objekata.

FSA i TSK nisu naišli na otpor, a u 8:30 po lokalnom vremenu uspostavljena je kontrola nad centrom Afrina.

U toku je neutralizacija eksplozivinih naprava, a pridaje se i velika pažnja kako civilima ne bi bila nanesena nikakva šteta.

Oružane snage Turske potvrdile su jutros kako je centar Afrina pod kontrolom i da su nastavljene aktivnosti razminiranja i provjere terena.