Turkish airlines obustavlja letove: Zatvara se Međunarodni aerodrom u Sarajevu

Međunarodni aerodrom Sarajevo privremeno se zatvara za putnički promet od ponedjeljka, 30.03.2020. Zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu stranim državljanima

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika od ponedjeljka,30.03.2020. Osim sarajevske zračne luke, Odlukom se za promet putnika zatvaraju i zračne luke u Mostaru, Banja Luci i Tuzli.
Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe. Odluka stupa na snagu 30.03.2020. u 06:00 sati, do daljnjeg.
Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate aviokompanijama.

Osim te Odluke, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na izvanrednoj sjednici održanoj 24.03.2020. zabranilo je ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv koronavirusa.

Izuzetak su pripadnici EUFOR-a, NATO saveza, medicinski kadar ili osobe koje su povezane s humanitarnom pomoći, odnosno stranci koji imaju posebnu dozvolu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, boravak ili tranzit kroz Bosnu i Hercegovinu izdanu od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.