‘Turneja radosti’ Sportskih igara mladih nastavila putovanje kroz BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ovogodišnje BH Telecom Sportske igre mladih “Turneja radosti”, u okviru koje će biti održana takmičenja u 42 bh. grada, nakon Sanskog Mosta, Ključa, Banovića i Gradačca, nastavljena je održavanjem takmičenja i zabavno-edukativnih sadržaja u Tuzli, Konjicu, Bugojnu i Brčkom.

Nakon Banovića i Gradačca, takmičenja Plazma Sportskih igara mladih održana su u najvećem gradu Tuzlanskog kantona – Tuzli.

Dječaci i djevojčice su se imali priliku takmičiti u malom nogometu, košarci i rukometu, a najveće interesovanje je vladalo za takmičenja u malom nogometu. Pobjednici Coca-Cola Cupa, takmičenja u malom nogometu za 2005. godište i mlađe, je ekipa Black Squad, u kategoriji dječaka, dok su u istom takmičenju, u kategoriji djevojčica, najuspješnije bile malonogometašice iz ekipe ŽNK “Sloboda” iz Tuzle.

Kada je riječ o rukometnom takmičenju, prva mjesta su osvojili dječaci iz ekipe RK “Sloboda” Tuzla i djevojčice iz ekipe ŽRK “Krivaja” iz Zavidovića.

– Naša ekipa već nekoliko godina osvaja Podravka Cup, ne samo u Tuzli, već i na Velikom finalu u Sarajevu. Prošle godine su naši stariji saigrači osvojili prvo mjesto na međunarodnom finalu i nadamo se da ćemo mi ove godine biti jednako uspješni – rekao je Mak Hajdarević iz ekipe RK “Sloboda”.

Nakon Tuzle, takmičenja su nastavljenja u južnijem dijelu BiH. U Konjicu su održana takmičenja u malom nogometu u dvije kategorije – 2005. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi. Pobjednici takmičenja u malom nogometu u kategoriji 2009. godište i mlađi, su dječaci iz ekipe MNK “Pionir” iz Jablanice, nakon što su u finalnoj utakmici savladali domaću ekipu pod nazivom “Ajkule”.

– I ove godine smo osvojili Poli Cup i izborili plasman na Veliko finale u Sarajevo. Mnogo smo sretni zbog toga i nadamo se da ćemo ove godine osvojiti prvo mjesto i u Sarajevu – kazao je predstavnik ekipe MNK “Pionir” Vedad Delalić.

U Bugojnu su takmičenja održana u malom nogometu, košarci i odbojci. Predstavnici ovog grada na polufinalnom turniru bit će malonogometaši iz ekipe “Etna”, u kategoriji 2005. godište i mlađi, te iz ekipe ŠN “Univerzalac”, u kategoriji 2009. godište i mlađi. Pobjednici Kinder Joy of moving Cupa, takmičenja u košarci, su dječaci iz ekipe “Tuturutu”, koji su u finalnoj utakmici bili bolji od dječaka iz ekipe “Dream team”. Kada je riječ o odbojkaškom takmičenju, najuspješnije su bile djevojčice iz ekipe “AS” iz Donjeg Vakufa.

Brčko je domaćin Igara već devetu godinu. Djevojčice i dječaci su se u ovom gradu takmičili u malom nogometu, košarci i odbojci. Pobjednici Coca-Cola Cupa u ovom gradu su dječaci iz ekipe “FMK Lux”, a potpunu dominaciju u košarkaškom takmičenju potvrdili su dječaci i djevojčice iz Košarkaškog kluba “Lavovi”. S obzirom da je Brčko grad odbojke, ne iznenađuje činjenica da su upravo na odbojkaškom takmičenju odigrane najneizvjesnije utakmice. U kategoriji dječaka najuspješniji su, kao i prethodnih godina, bili odbojkaši iz ekipe OK “Mladost”, a u kategoriji djevojčica ekipa ŽOK “Bimal-Jedinstvo”.

– Već drugu godinu osvajamo Plazma Cup u našem gradu i mnogo se radujemo prolasku na polufinalni turnir. Vjerujem da ćemo uspjeti izboriti i odlazak na finale u Sarajevo – rekla je Tatjana Lukić, predstavnica pobjedničke ekipe.

U okviru BH Telecom SIM Turneje radosti, a uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine nastavljaju realizirati realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu. Osim toga, kroz kampanju “Budi zakon, reci NE”, koju Igre implementiraju u saradnji sa Fondom za okoliš FBiH, djevojčice i dječaci će imati priliku učiti o važnosti očuvanja životne sredine.

Plazma Sportske igre mladih, uz prethodnu saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija i poštivanje svih preporuka, nastavljaju pričati najljepšu sportsku priču sa dječacima i djevojčicama širom BiH, a pravo učešća na ovogodišnjim takmičenjima imaju svi oni koji su 2005. godište i mlađi. Prijave za takmičenja vrše se isključivo online putem, a sva takmičenja održavaju se bez prisustva publike, saopćili su iz Press službe Igara mladih.

Izvor Fena

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno