Tuzla: Gradska uprava otvorila ured za poduzetnike

U Tuzli je danas promovisan Ured za poduzetnike. Ovo je važan korak u jačanju ekonomskog razvoja Grada. Na ovaj način želi se pomoći domaćim poslodavcima da brže dobijaju potrebnu dokumentaciju, koju su do sada čekali i rješavali na šalterima. Ovaj put će imati svoj ured u kojem će za njihove potrebe raditi ekonomski stručnjak i pravnik.

Poduzetnici će u Tuzli uskoro imati svoju kancelariju u zgradi Gradske Uprave, gdje će na najbrži i najkvalitetniji način rješavati probleme, vaditi potrebne papire i prezentirati ideje. Ovim potezom, u Tuzli žele poboljšati odnos sa poslodavcima i otvoriti im vrata za još bolju saradnju.

  • Ovdje može imati vezu sa svim službama. Dobiti blagovremeni savjet, biti naručen za sutradan, ostaviti punomoć da se određeni papiri povade. Ne trebaju mu agenti. Hoćemo direktan odnos službi i moj direktan odnos sa poduzetnicima, pojasnio je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.
  • Ovdje će im biti omogućeno da daju smao punomoć, da ostave punomoć i da kažu treba mi taj dokument. Ta punomoć će ostati kod uposlenika i on će to završiti i reći dođite sutra ili za dva dana, zavisno o kojem se dokumentu radi, slikovito je ovaj proces opisao poduzetnik mensur Alić.

Na području Tuzle registrovano je 3000 privrednih društava,  hiljadu poljoprivrednih gazdinstava i više od 1000 obrta.

  • Svi oni koji su registrovani a naročito oni koji namjeravaju to da učine, moći će u ovoj kancelariji dobiti osnovne informacije i na jendom mjestu tako da je velika ciljna skupina ljudi trneutno rade kao privredni subjekti a i svih onih koji bi htjeli da se zaposle da osnouju obrt ili preduzće, objasnio je Vedran Lakić, šef Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla.

Na kraju, cilj je jasan. Ovim potezom želi se oduzimati što manje vremena poslodavcima kako bi se bržim izdavanjem dokumenata otvorile mogućnosti za novo zapošljavanje.

Pročitajte...