Tuzla: Održan okrugli o nasilju nad ženama sa invaliditetom

„Nasilje nad ženama s invaliditetom, društveno nevidljiv problem“ naziv je okruglog stola koji je održan u Tuzli. Organizovalo ga je Udruženja „Lotosice“ Tuzla s ciljem poboljšanja kvaliteta života žena sa invaliditetom i podsjećanja da statistički podaci o broju žena sa invaliditeto koje su pretrpile neki vid nasilja ne postoje.
Nasilje nad ženama sa invaliditetom tema je o kojoj se u našoj zemlji malo ili nikako ne govori, rečeno je na okruglom stolu. Kako bi se svijest građana i nadležnih službi o ovome podigla na viši nivo, udruženje građana i humanitarna organizacija LOTOSICE iz Tuzle pokrenulo je projekt „Nasilje nad ženama sa invaliditetom-društveno nevidljiv problem“. Iako su do danas mnogi projekti na ovu temu realizovani ovaj problem u našoj zemlji je na žalost i dalje nevidljiv, kaže Enisa Bratanović, direktorica, Udruženja “HO Lotosice” Tuzla.
Projekt je podržalo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. U radu Okruglog stola učešće su uzeli predstavnici nadležnih institucija i nevladin sektor, koji se bavi ovom problematikom.

Pročitajte...