Tuzla: Prvo međunarodno takmičenje u badmintonu za djecu sa smetnjama u razvoju

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla i Udruženje građana Badminton klub „Tuzla“ organizuju  PRVO MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U BADMINTONU ZA DJECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU U BIH – TUZLA 2017.

Na takmičenju će pored djece iz ove ustanove i kluba, djece sa smetnjama u razvoju iz redovnih škola Tuzlanskog kantona i ostalih kantona BiH nastupiti i djeca sa smetnjama u razvoju iz Srbije, Hrvatske te nekoliko ekipa iz Slovenije.

Sama sportska manifestacija će biti realizovana na veoma visokom nivou, a centralni dio iste realizovati će se 13.10.2017. godine u 09:30 sati na novoizgrađenom sportskom terenu i sportskoj sali JU “Zavod” u Tuzli.

Naime, pored navedenog takmičenja predviđena je svečana ceremonija otvaranja sa velikim vatrometom, zabavni program “Igre bez granica i predrasuda” za djecu koja direktno ne učestvuju u takmičenju, očekuje se veliki broj posjetilaca, preko 50 volontera od kojih je 25 iz Holandije te velika medijska popraćenost događaja.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno